🦍🦍🦍BeastH7 and projekty v SW4STM32

Zpátky k desce, kterou si pěstuji s největší láskou poslední týdny. Po té, co jsem rozběhl example projekt, potřebuji upravit projektovou strukturu a nastavení tak, aby byl přenositelný v rámci SW4STM32 workspace.

Rád mám toto:

1️⃣ jasné oddělené mezi knihovnou periferií a samotným projektem
2️⃣ linky na soubory do a z projektu chci mít čisté a definované pomocí PROJECT_LOC a WORKSPACE_LOC proměnných
3️⃣ čistou a štíhlou strukturu souborů a adresářů, pouze potřebné soubory v nich

Tedy, strávil jsem několik hodin studiem, jak nakládat s novými HAL knihovnami a celkovým přístupem k dual-core projektu.

Velkou výhodou Eclipse IDE je pohodlná práce s projektovými konfiguracemi – používanými hlavně pro Debug a Release konfigurace, které se liší většinou v míře optimalizací překladače. Zde je také chytré použít dvě konfigurace. Jednu pro Cortex-M7 a druhou pro Cortex-M4. Obecně nepoužívám tyto varianty Debug a Release pro normální vývoj. Používám vždy optimalizace na velikost -Os od samého začátku.

Toto mi zaručí, že nebudu překvapen, pokud celý velký projekt budu chtít začít optimalizovat a ten okamžitě přestane fungovat, protože byl od začátku překládán s -O0 bez optimalizací. Píšu a ladím kód od začátku optimalizovaný a to mi ušetří čas a paměť v průběhu projektu.

Náhled souborů v projektu
Náhled souborů v projektu
Projekty v SW4STM32
Štítky: